ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Văduvele de război, copiii și părinții veteranilor vor primi indemnizații mai mari

11:24 | 29.02.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 29 feb. /MOLDPRES/. De la 1 martie 2024, indemnizațiile oferite văduvelor de război, copiilor și părinților veteranilor decedați vor fi majorate cu 250 de lei. Un proiect de lege care prevede acest lucru a fost votat în lectura a doua de legislativ, comunică MOLDPRES.

Astfel, de indemnizații majorate vor beneficia participanții din rândul militarilor la cel de-al Doilea Război Mondial, inclusiv foștii deținuți în lagărele de concentrare fasciste și în ghetouri, soții și soțiile participanților la cel de-al Doilea Război Mondial sau la acțiuni de luptă în timp de pace, căzuți la datorie, sau a persoanelor cu dizabilități de pe urma războiului care au decedat.

Proiectul de lege vizează și copiii veteranilor de război căzuți la datorie sau ai persoanelor cu dizabilități de pe urma războiului care au decedat, precum și părinții participanților la acțiunile de luptă în timp de pace sau la conflictul armat pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova, căzuți la datorie.

În total, de indemnizații majorate vor beneficia 570 de persoane.

img24001479

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!