ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Descinderi în biroul arhitectului șef al capitalei

12:38 | 29.02.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 29 feb. /MOLDPRES/. Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii au efectuat astăzi percheziții într-un dosar de abuz de serviciu în care sunt vizați arhitectul-șef al capitalei și un agent economic, comunică MOLDPRES.

Potrivit CNA, cei doi au ajuns în vizorul ofițerilor după ce au pus la cale o schemă prin care urmăreau scopul deposedării municipalității de un lot de teren situat într-un cartier rezidențial cu suprafața de 0,43 hectare.

Potrivit materialelor, factorii de decizie ai companiei de construcție, în complicitate cu reprezentanții primăriei capitalei, ai Agenției Servicii Publice, Departamentului „Cadastru” au înregistrat un drept de proprietate asupra terenului aferent construcției în lipsa deciziei Consiliului Municipal Chișinău și în baza unui contract de arendă expirat, iar temeiul înregistrării servind cererea arhitectului-șef al municipiului Chișinău.

Ulterior, după obținerea dreptului înregistrat, în baza unor acte permisive expirate, agentul economic a înregistrat pe lotul de teren în cauză mai multe bunuri imobile.

Astăzi, ofițerii CNA și procurorii anticorupție au efectuat percheziții la domiciliile și birourile de serviciu ale arhitectului-șef al capitalei și agentului economic, de unde au fost ridicate mai multe documente. Arhitectul orașului a fost recunoscut în calitate de bănuit în comiterea infracțiunii de abuz în serviciu și urmează a fi cercetat în stare de libertate.

img24001483

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!