ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mecanismul de folosire a concediului de odihnă va fi revizuit

15:12 | 29.02.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 29 feb. /MOLDPRES/. Zilele concediului de odihnă anual nefolosite de angajați timp de doi ani ar putea fi considerate stinse. Un proiect de lege pentru modificarea unor acte normative a fost aprobat de membrii Comisiei parlamentare administrație publică și dezvoltare regională, comunică MOLDPRES.

Astfel, angajatorul, la finele anului calendaristic, va informa salariatul, în scris, despre numărul zilelor de concediu de odihnă anual acumulate/nefolosite, termenul de expirare a acestora, precum și va solicita utilizarea acestor zile de concediu de către salariat, în baza unui grafic stabilit de comun acord.

Totodată, zilele de concediu nefolosite de către salariat până la intrarea în vigoare a prevederilor prezentului proiect de lege vor putea fi utilizate până la 31 decembrie 2029.

img24001493

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!