ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vinurile din R. Moldova au obținut un număr record de medalii la competiția Mundus Vini Spring Tasting 2024

09:50 | 01.03.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 1 mar. /MOLDPRES/. Republica Moldova a stabilit un record de medalii pentru regiunea Europa de Sud-Est la capitolul vinuri. În total, țara noastră a obținut 96 de medalii la una dintre cele mai prestigioase competiții de vinuri din lume - Mundus Vini Spring Tasting 2024, transmite MOLDPRES. 

Potrivit Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, această performanță clasează Republica Moldova pe prima poziție în Europa de Sud-Est.

Astfel, vinificatorii noștri au obținut trei medalii Grand Gold, 56 Gold și 37 Silver.

Republica Moldova a depășit alte țări recunoscute pentru vinurile lor, precum Georgia, România și Macedonia de Nord.

Republica Moldova se află printre primele 20 de țări producătoare de vinuri. Industria vitivinicolă reprezintă una dintre ramurile-cheie ale economiei țării noastre. Vinurile moldovenești sunt importate de peste 70 de țări din diferite colțuri ale lumii. 

img24001504

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!