ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova va găzdui în premieră Summitul Internațional al Primarilor

13:50 | 01.03.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 1 mar. /MOLDPRES/. Republica Moldova va găzdui în premieră Summitul Internațional al Primarilor, care va fi organizat pe 11 aprilie 2024, în localitatea Dănceni, Ialoveni, transmite MOLDPRES.

Summitul ajuns la cea de-a cincea ediție, va aduna primari, lideri locali și experți pentru a iniția discuții pe subiecte precum sustenabilitatea, impactul tehnologiei asupra managementului urban și strategii pentru întărirea rezilienței comunităților. Evenimentul cu tema „Comunități reziliente prin inovație și cooperare” are ca scop introducerea de abordări inovatoare pentru managementul urban, încurajarea dezvoltării sustenabile, facilitarea accesului la fondurile Uniunii Europene și promovarea colaborării pentru revitalizarea și fortificarea orașelor.

Accentul evenimentului din anul curent este pus pe rolul crucial al primarilor și autorităților locale în abordarea provocărilor globale și promovarea rezilienței comunităților lor. Agenda Summitului va include discuții pe panel, prezentări de bune practici și expoziții.

Summitul Internațional al Primarilor a fost inițiat în anul 2016. Acesta a atras la edițiile precedente lideri ai orașelor din întreaga lume, pozitionându-se ca un forum esențial pentru schimbul de strategii eficiente, soluții inovatoare și abordări convingătoare despre progresul urban.

Summitul Internațional al Primarilor este organizat de Fondul Enterprise Western NIS. 

img24001516

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!