ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Dorin Recean, în discuții cu Președintele Bulgariei: „Aderarea la marea familie europeană este prioritatea Republicii Moldova”

20:33 | 01.03.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 1 mar. /MOLDPRES/. Provocările regionale și globale, reformele implementate de Guvern pentru creșterea bunăstării cetățenilor, precum și intensificarea colaborării moldo-bulgare în domenii-cheie au fost printre subiectele abordate de către prim-ministrul Dorin Recean și președintele Bulgariei, Rumen Radev, comunică MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare a Guvernului. 

De asemenea, oficialii au discutat despre recentele evoluții de securitate din regiune și încercările de destabilizare a societății noastre, pentru a submina perspectivele de integrare în UE.

„În pofida tuturor provocărilor, aderarea la marea familie europeană este o prioritate și avansăm cu fermitate în implementarea reformelor necesare”, a subliniat șeful Executivului de la Chișinău. 

Părțile au salutat înființarea în orașul Taraclia a sucursalei Universității „Angel Kanchev” din orașul Ruse, Bulgaria. Astfel, va fi îmbunătățită calitatea educației și formării profesionale pentru tinerii din sudul țării, condițiile de muncă pentru profesori, iar absolvenții vor primi diplome de studii la specialități acreditate și recunoscute în Europa.

img24001535

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!