ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comisiile parlamentare au aprobat luna trecută 62 de rapoarte și 76 de avize

11:26 | 06.03.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 6 mar. /MOLDPRES/. În luna februarie, comisiile parlamentare permanente s-au convocat în 35 de ședințe. În cadrul acestor ședințe, parlamentarii au aprobat 54 de rapoarte, 8 corapoarte și 76 de avize la proiectele de lege, comunică MOLDPRES.

Potrivit Direcției comunicare și relații publice a Parlamentului, cele mai multe rapoarte, au fost prezentate de Comisia economie, buget și finanțe. Câte zece rapoarte au fost prezentate de Comisia juridică, numiri și imunități și de Comisia protecție socială, sănătate și familie. Membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au aprobat șapte rapoarte și trei corapoarte. Șapte rapoarte au fost prezentate de Comisia securitate națională, apărare și ordine publică.

În aceeași perioadă, în comisiile parlamentare permanente au intrat, spre examinare, 56 de proiecte de acte normative.

Comisiile permanente sunt organe de lucru ale Parlamentului care examinează proiecte de acte legislative și propuneri legislative în vederea elaborării rapoartelor sau avizelor, efectuează anchete parlamentare, dezbat și hotărăsc asupra altor probleme, inclusiv din însărcinarea Președintelui Parlamentului sau a vicepreședinților.

img24001623

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!