ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Programul pentru 2024 de sprijinire a comunităților de bulgari aflați în străinătate a fost adoptat

17:20 | 07.03.2024 Categorie: Externe

Sofia, 6 martie /MOLDPRES/ La o ședința de miercuri, Consiliul de Miniștri din Bulgaria a adoptat Programul pentru anul 2024 de susținere a comunităților, organizațiilor și inițiativelor etnicilor bulgari, aflați în străinătate, și a aprobat cheltuielile suplimentare pentru bugetul Ministerului de Externe, informeaza BTA.   

Scopul Programului este menținerea contactelor permanente cu comunitățile de etnici bulgari și asistarea structurilor, organizațiilor și mijloacelor mass media ale acestora, pentru a face față provocărilor de informare și comunicare, pentru a crea un mediu favorabil dezvoltării lor.

Programul se concentrează pe sprijinirea proiectelor comunităților tradiționale bulgare, a organizațiilor și a mijloacelor de comunicare din Balcanii de Vest și Europa de Est. Finanțarea va fi disponibilă pentru cursuri, evenimente de formare, prelegeri, crearea de conținut digital, podcast-uri, portaluri informaționale (video, audio, grafice, vizualizare, chestionare, platforme online și rețele de cooperare în verificarea faptelor și combaterea dezinformării și știrilor false); inițiative care vizează îmbunătățirea alfabetizării media și a rezistenței publicului față de știri false, dezinformare și interferențele externe și manipularea informațiilor.

Suma de 200.000 de BGN necesară pentru Program este planificată în Legea Bugetului de Stat pentru anul 2024. Finanțarea va fi furnizată organizațiilor bulgare și instituțiilor media din străinătate pe baza proiectelor prin intermediul reprezentanțelor externe ale Republicii Bulgaria.  

img24001643

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!