ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Deputații au votat luna trecută 63 de inițiative legislative

08:47 | 07.03.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 7 mar. /MOLDPRES/. 63 de inițiative legislative au fost votate în plenul Parlamentului pe parcursul lunii februarie. În aceeași perioadă, 39 de acte normative au intrat în procedură legislativă, comunică MOLDPRES.

Potrivit Direcției comunicare și relații publice a Parlamentului, 23 de proiecte de lege au fost votate în prima lectură, iar trei dintre ele au drept scop armonizarea legislației Republicii Moldova cu cea a Uniunii Europene. În a doua lectură au fost adoptate 40 de acte normative. Este vorba despre 25 de legi și 15 hotărâri.

Astfel, deputații au votat pentru majorarea indemnizațiilor pentru văduvele de război, copiii și părinții veteranilor, pentru ca pasagerii să își poată recupera mai ușor banii, în cazul în care companiile avia intră în insolvabilitate, sau pentru stabilirea limitelor pentru plățile în numerar.

Luna trecută, au mai fost adoptate modificări în componența nominală a comisiilor permanente și a grupurilor de prietenie parlamentare, iar deputata Doina Gherman a fost aleasă în funcția de vicepreședinte a Parlamentului.

În luna februarie, Parlamentul s-a convocat în trei ședințe plenare.

img24001647

img24001647

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!