ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Scriitoarea Zina Izbaș a lansat o carte despre adolescenți

17:25 | 13.03.2024 Categorie: Cultură

Chişinău, 13 mar. /MOLDPRES/. La Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu” din cadrul Direcției Generale Cultură și Patrimoniu Cultural a Primăriei municipiului Chișinău, a fost lansat ieri volumul de proză „Îngerii Pământului”, semnat de scriitoarea Zina Izbaș, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, scriitoarea și editoarea Marcela Mardare, prefațatoarea cărții, a menționat că volumul  cuprinde 248 de pagini și a apărut într-un tiraj de 500 de exemplare cu sprijinul Ministerului Culturii. „Povestirile incluse în cartea „Îngerii Pămăntului” sunt bazate pe istorii reale cu conotație tragică, în baza unor întâmplări și evenimente din viața noastră cotidiană. Ideea principală a prozelor Zinei Izbaș este de a susține binele și de a lupta cu răul, pentru a nu-i permite să se manifeste printre noi”, a subliniat Marcela Mardare.

În context, scriitoarea Claudia Partole a afirmat că volumul „Îngerii Pământului” abordează problemele adolescenților cu toate frământările și provocările lor. Pe marginea cărții s-au pronunțat scriitorii Nicolae Rusu și Eugenia Bulat, crainica Mariana Bahnaru, actrița Angela Cărăuș, profesoara Alexandra Radu ș.a.

Autoarea este semnatară a mai multor cărți precum: „Stare de selenă” (2023), „Rugă de veșnicie pentru neam – file de poezie patriotică” (2022), „Povești frumoase despre dorul de Acasă” (2022), „Baladă cu timp rebel” (2020), „Prințesa care vrea să zboare” (2019), „Minunea așteptării” (2018) etc.

Zina Izbaș este membră a Uniunii Scriitorilor din Moldova, membră a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, membră a Uniunii Jurnaliștilor din Moldova. A fost disinsă cu medalia „Meritul Civic” (2012). Este organizatoare, coordonatoare și moderatoare a diverselor evenimente culturale în vederea promovării cărții, lecturii și artelor frumoase. Unul dintre evenimentele de amploare condus de autoare este Concursul de Creație al Tinerei Generații „Ars Adolescentina”, desfășurat la Biblioteca „Ovidius”, din cadrul BM „B.P. Hasdeu”, care a ajuns la ediția a XXV-a.

img24001788

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!