ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Noul ministru al Mediului a depus jurământul de învestire

08:30 | 14.03.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 14 mar. /MOLDPRES/. Noul ministru al Mediului, Sergiu Lazarencu, a depus astăzi jurământul de învestire, în prezența Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu şi premierului Dorin Recean, transmite MOLDPRES.

Ceremonia a început cu intonarea imnului de stat al Republicii Moldova. Președintele Maia Sandu a urat succes noului ministru și a trasat principalele priorități. 

„Domeniul mediului îmi este foarte apropiat, or, aşteptarea mea este să facem eforturi consecvente ca acesta să fie realizat. Managementul deşeurilor şi apelor uzate, diminuarea efectelor dramatice ale schimbărilor climatice sunt alte sectoare unde se cer acţiuni ferme. De asemenea, integrarea europeană presupune şi ajustarea legislaţiei de mediu. Este foarte mult de lucru și ne dorim să vedem cât mai multe rezultate bune pentru cetățeni”, a declarat şefa statului.

Totodată, Maia Sandu a mulțumit fostei ministre a Mediului, Iordanca-Rodica Iordanov, pentru activitatea desfășurată. 

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Sergiu Lazarencu a fost desemnat ministrul al Mediului. Lazarencu are studii superioare în economie și este ex-viceprimar al comunei Stăuceni, municipiul Chişinău. Lazarencu are 38 de ani. Din 2021 este parlamentar, iar din martie 2023 este secretarul Comisiei economie, buget și finanțe.

 

img24001796

img24001796

img24001796

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!