ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parlamentul are doi deputați noi

10:49 | 14.03.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 14 mar. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului Igor Grosu a prezentat astăzi doi deputați noi în Legislativ. Este vorba de Ana Speianu, candidat supleant pe lista Partidului Acțiune și Solidaritate, și Said-Muhmat Amaev, candidat supleant pe lista Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, informează MOLDPRES.

Mandatele parlamentarilor au fost validate de Curtea Constituțională la data de 5 martie curent. 

Ana Speianu este pedagog de meserie, fiind învățătoare la școala primară „Haralambie Corbu” din localitatea Dubăsarii Vechi, raionul Criuleni. Anterior, a fost consilier local.

Said-Muhmat Amaev este jurist de meserie. Este maestru internațional al sportului și antrenor la școala sportivă specializată „Boris Petuhov” din Bălți.

Mandatele de deputat de pe listele Partidului Acțiune și Solidaritate și Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au devenit vacante după ce Mihail Popșoi și Adrian Lebedinschi au fost numiți în alte funcții.

 

img24001803

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!