ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Filmul „Patul lui Procust” a fost proiectat în cadrul Festivalului de Film Francofon de la Roma

17:43 | 14.03.2024 Categorie: Cultură

Chişinău, 14 mar. /MOLDPRES/. Pentru a marca Ziua Internațională a Francofoniei, Ambasada Republicii Moldova în Italia în cooperare cu Institutul Cultural Francez – Centre Saint Louis din Roma a promovat zilele acestea proiecția filmului “Patul lui Procust”, realizat de regizorii Sergiu Prodan și Viorica Meșină, în cadrul celei de-a XIV-a ediții a FRANCOFILM - Festivalul Filmului Francofon la Roma, informează MOLDPRES.

Potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei Republicii Moldova în Italia, în discursul de inaugurare, ambasadorul Anatolie Urecheanu a menționat că ”Patul lui Procust”, ecranizat după romanul scriitorului Camil Petrescu, este un film psihologic de mare intensitate, în care regizorii Sergiu Prodan și Viorica Meșină, precum și actorii, au reușit să transmită trăirile complexe ale personajelor în raport cu conștientizarea propriei moralități și a societății în care există”.

Proiecția a adunat un public numeros, inclusiv din diaspora de la Roma, iar însăși participarea Republicii Moldova la Festivalul Filmului Francofon a contribuit la promovarea internațională a cinematografiei moldovenești.

img24001819

img24001819

img24001819

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!