ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un proiect susținut de Slovacia în nordul țării s-a încheiat cu un atelier de lucru privind proiectele de turism

11:19 | 15.03.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 15 mar. /MOLDPRES/. Antreprenori din domeniul agroturismului, reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale de profil și autorități publice locale din nordul țării au participat ieri la un atelier de lucru privind elaborarea proiectelor de turism din surse naționale și europene, transmite MOLDPRES.

Atelierul de lucru a fost organizat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord și Pro4CE, companie slovacă specializată în oferirea de consultanță în domeniile agricultură ecologică, turism și investiții în Europa centrală. Activitatea a avut loc în contextul evenimentului de totalizare a proiectului-pilot „Dezvoltarea digitală a agroturismului în Regiunea de Nord a Republicii Moldova”.

Directorul ADR Nord, Maria Prisacari, le-a mulțumit partenerilor slovaci pentru inițiativa de a susține dezvoltarea agroturismului în nordul Republicii Moldova. „Încurajăm inițiativele de sporire a competențelor în domeniul agroturismului, care aduc în prim-plan instrumente de promovare a afacerilor și modul cum acestea pot fi utilizate eficient. Este al doilea proiect soft pe care l-am implementat în colaborare cu Pro4CE. Ne bucurăm că avem ocazia să preluăm experiența Slovaciei în domeniul dezvoltării agroturismului”, a menționat șefa ADR Nord.

În cadrul evenimentului, directorul executiv Pro4CE, Erik Heidema, a vorbit despre elementele de bază ale unui proiect finanțat din sursele europene, pornind de la analiza problemei și explicarea relevanței proiectului, până la identificarea grupului țintă, scopul și obiectivele proiectului, principii de construire și valorificare a bugetului, raportarea financiară, stabilirea rezultatelor și produselor proiectului.

Printre cele mai importante rezultate prezentate de către partenerii de implementare a proiectului-pilot sunt o hartă digitală informativă despre destinațiile turistice din nordul țării și o carte de bucate tradiționale specifice mai multor localități din nordul Moldovei. Producătorii regionali își vor putea spori ofertele de aventură gastronomică și rurală prin intermediul acestor instrumente de informare și de promovare, care urmează să fie puse la dispoziția publicului larg.

Proiectul-pilot „Dezvoltarea digitală a agroturismului în Regiunea de Nord a Republicii Moldova” este o contribuție pentru stimularea afacerilor locale cu alimente organice din nordul Moldovei prin deschiderea accesului pe piața online pentru producătorii locali. Proiectul este finanțat de Ministerul Afacerilor Externe și Europene al Republicii Slovace (MFEA SR), prin intermediul Slovak Challenge Fund (SCF), și implementat de Centrul Regional PNUD din Istanbul.

img24001843

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!