ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Consiliul raional Criuleni a primit un autobuz școlar pentru transportarea elevilor din satul Ohrincea

14:36 | 15.03.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 15 mar. /MOLDPRES/. Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a transmis în gestiunea Consiliul raional Criuleni un autobuz pentru transportarea elevilor din satul Ohrincea către Liceul Teoretic din Cruglic, transmite MOLDPRES.

MEC a precizat că inițiativa are drept scop facilitarea accesului la educație și asigurarea unui mediu sigur și confortabil pentru elevi în timpul deplasării către instituția de învățământ.

Autobuzul școlar este echipat conform cerințelor prevăzute în actele normative privind transportarea elevilor. Acesta are o capacitate de 16 locuri.  

În prezent, MEC desfășoară procedura de achiziții a 60 de unități de transport școlar, în cadrul Programului de asistență tehnică și financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil acordat de România pentru  Republica Moldova. Totodată, în acest an an va demara încă o procedură de achiziții publice pentru alte 60 de unități de transport școlar.

img24001853

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!