ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Sângerei încep noi lucrări de modernizare prin dezvoltarea infrastructurii orașului

17:28 | 15.03.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 15 mar. /MOLDPRES/. Orașul Sângerei continuă să fie modernizat prin prisma dezvoltării durabile a noi zone de revitalizare urbană, dar și prin asigurarea coerenței teritoriale a infrastructurii sociale, edilitare și economice. Este obiectivul general al unui proiect de dezvoltare regională finanțat din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL) și implementat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, transmite MOLDPRES.

Astăzi, în incinta Primăriei orașului Sângerei a avut loc o ședință de inițiere a noilor lucrări de modernizare a orașului prin dezvoltarea infrastructurii publice. Reprezentanții ADR Nord, autoritatea publică locală, proiectanții și antreprenorul responsabil de executarea lucrărilor au discutat despre rolul, responsabilitățile și procedurile de interacțiune între părțile implicate în procesul de implementare a contractului de execuție a lucrărilor.

Conform contractului de antrepriză semnat recent în incinta ADR Nord, în decurs de maxim nouă luni de la primirea ordinului de începere a execuției, SRL „Vladmih Company” s-a angajat să reconstruiască/amenajeze curțile blocurilor locative din strada Independenței, nr. 73 și nr. 75, să reconstruiască calea pietonală și stațiile de așteptare pe segmentul străzilor Alexandru Plămădeală – Nicolae Testemițanu, să amenajeze spațiul de odihnă pentru copii și terenul sportiv din strada Alexandru Plămădeală, să amenajeze spațiul de odihnă pentru copii și calea pietonală pe strada Vlad Ioviță, să amenajeze un scuar, un skatepark și o parcare auto în perimetrul străzii Mihail Frunze – stradela Aleksandr Pușkin și să construiască un drum din beton asfaltic în perimetrul străzilor Mihail Frunze – Taras Șevcenko.

Valoarea contractului de antrepriză constituie circa 17 milioane de lei, contribuția Primăriei orașului Sângerei fiind de 10% din valoarea contractului. Supravegherea tehnică a lucrărilor va fi asigurată de SRL „Helicecom-Nord”, cu oferta contractuală în valoare de peste 95 mii de lei.

Acesta este al doilea proiect de revitalizare urbană implementat în orașul Sângerei din sursele FNDRL.

img24001861

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!