ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Teatrul „Geneza Art” va prezenta în weekend două spectacole

17:31 | 15.03.2024 Categorie: Cultură

Chişinău, 15 mar. /MOLDPRES/. Teatrul „Geneza Art” readuce în scenă două spectacole la pachet, într-un proiect de inspirație istorică – „Surorile Boleyn” și „Elisabeta” în regia Danielei Burlaca. Spectacolele vor avea loc sâmbătă și duminică, 16-17 martie, la ora 19.00, la Centrul „Mediacor”, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, pornind de la o perioadă care a stat la baza multor cărți și filme, fiind una plină de evenimente fără precedent în istoria Angliei – partea I-a reprezintă povestea celor două surori Boleyn, Anna și Mary. Subiectul descrie rivalitatea dintre surori și lupta lor pentru dragostea și favorurile regelui Henric al VIII-lea. O lucrare despre intrigă, trădare, despre poziția femeii într-o lume în care nu poate lua nici o decizie. 

Partea a II-a este continuarea subiectelor istorice care o reprezintă în totalitate pe regina Elisabeta I – fiica regelui Henric al VIII-lea cu Anna Boleyn. Elisabeta I a fost cea mai mare regină a Angliei din toate timpurile.

Sâmbătă, 16 martie, la ora 18.30, Teatrul Național „Satiricus Ion Luca Caragiale” va oferi publicului spectacolul „Titanic Vals”, comedie de Tudor Mușatescu în montarea lui Cristian Șofron (București), iar Teatrul Național „Eugene Ionesco” – spectacolul „Pescărușul” de A.P. Cehov în regia lui Nikita Betehtin.

Duminică, 17 martie,  la ora 17.30,  Teatrul Național „Eugene Ionesco” va prezenta spectacolul „Oscar și Tanti Roz” de Eric Emmanuel Schmitt, în regia lui Petru Vutcărău, la 18.00, Teatrul Național „Mihai Eminescu” - spectacolul „Take, Ianke și Cadâr” de Victor Ion Popa în regia lui Vitalie Rusu, Teatrul Fără Nume -  „Boeing- Boeing” de Marc Camoletti în regia lui Mihai Țărnă și la 18.30, Teatrul Național „Satiricus I.L. Caragiale” – spectacolul „Revizorul” de N.V. Gogol, în regia lui Alexandru Grecu.

img24001862

img24001862

img24001862

img24001862

img24001862

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!