ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un grup de deputați participă la Bruxelles la sesiunea ordinară a Adunării Parlamentare EURONEST

09:04 | 18.03.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 18 mar. /MOLDPRES/. Delegația Parlamentului Republicii Moldova va participa la cea de-a XI-a sesiune ordinară a Adunării Parlamentare EURONEST. Din componența delegației conduse de președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Ina Coșeru, fac parte deputații Vasile Grădinaru și Vitalie Jacot, transmite MOLDPRES. 

Cea de-a XI-a sesiune ordinară a AP EURONEST se va desfășura în perioada 19-20 martie, la Bruxelles. În prima zi, sunt planificate ședințele comisiilor AP EURONEST: Comisia politică externă, drepturile omului și democrație; Comisia integrare economică, Comisia aproximare juridică și convergență în politicile Uniunii Europene; Comisia securitate energetică; Comisia pentru afaceri sociale, educație, cultură și societate civilă. Tot pe data de 19 martie vor avea loc discuții în cadrul grupului de lucru privind acordurile de asociere, precum și întâlniri informale cu familiile politice.

Inaugurarea celei de-a XI-a sesiuni ordinare a AP EURONEST va avea loc miercuri, 20 martie. Ordinea de zi conține dezbateri despre sprijinul acordat de Uniunea Europeană Ucrainei, perspectivele de extindere a UE, precum și impactul acestor perspective asupra Parteneriatului estic.

Adunarea Parlamentară EURONEST a fost înființată pe 3 mai 2011 la Bruxelles, când președinții parlamentelor din Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Republica Moldova, Ucraina și Uniunea Europeană au semnat Actul Constitutiv al Adunării. Misiunea Adunării Parlamentare EURONEST este de a promova condițiile necesare accelerării asocierii politice și integrării economice între UE și partenerii est-europeni, precum și consolidarea cooperării cu UE. Adunarea multilaterală contribuie la consolidarea, dezvoltarea și creșterea vizibilității Parteneriatului estic.

img24001892

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!