ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Cristina Gherasimov participă la Bruxelles la sesiunile explicative cu privire la legislația europeană

10:43 | 18.03.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 18 mar. /MOLDPRES/. În perioada 18-20 martie, viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, participă la Bruxelles, alături de colegii din mai multe ministere și instituții publice, la sesiunile explicative cu privire la legislația europeană, transmite MOLDPRES. 

Pe durata acestor zile vor fi analizate următoarele capitole: Capitolul 24: Justiție, libertate și securitate; Capitolul 32: Controlul financiar; 

De asemenea, se va discuta despre rolul administrației publice în context european și despre criteriul politic (funcționarea instituțiilor democratice), care face parte din criteriile de la Copenhaga. 

La sfârșitul acestei săptămâni, pe 21 și 22 martie, vor avea loc sesiuni explicative privind criteriul economic și capitolul 5, care se referă la achizițiile publice.

img24001898

img24001898

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!