ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șefa statului despre procesul electoral din Rusia: „Nu poate fi vorba despre alegeri libere și corecte”

13:54 | 18.03.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 18 mar. /MOLDPRES/. Întrebată de reporterul IP AIS Moldpres cu privire la procesul electoral din Rusia, Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a opinat că scrutinul nu ar corespunde normelor democratice.

„Nu poate fi vorba despre alegeri libere și corecte, atunci când oponenții adevărați sunt înlăturați din cursă, unii sunt chiar puși la închisoare, alții sunt alungați din țară, atunci când represiunile sunt atât de mari, încât oamenilor le este frică să vorbească, atunci când din presa liberă nu mai rămâne nimic. Aceasta nu este democrație și nu este ceea ce vrem să construim în Republica Moldova”, a spus șefa statului.

Oficialul a declarat că organizațiile internaționale cu competențe în domeniu se vor expune asupra corectitudinii desfășurării scrutinului.

„Aceasta nu este democrație, nu este o alegere conștientă și liberă a cetățenilor. De aceea, ne dorim să devenim un stat membru a Uniunii Europene pentru a nu vedea în Republica Moldova ceea ce vedem în Federația Rusă. Ne dorim ca cetățenii noștri să poată să aleagă liber, fără frică și conștient, pentru aceasta vom lucra la consolidarea democrației”, a afirmat Maia Sandu.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale din Rusia, Vladimir Putin a fost reales președinte al Federației Ruse. Acesta a întrunit peste 87% din voturi după numărarea a 98% din buletinele de vot.

img24001905

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!