ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CEC va organiza alegeri pentru o nouă componență a consiliului comunal Salcia, raionul Taraclia

14:13 | 18.03.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 18 mar. /MOLDPRES/. Pe 19 mai curent, Comisia Electorală Centrală (CEC) va organiza alegeri pentru o nouă componență a consiliului comunal Salcia, raionul Taraclia, informează MOLDPRES.

CEC a luat act de notificarea primarului comunei Salcia, raionul Taraclia, privind întrunirea condițiilor pentru dizolvarea de drept a Consiliului comunal din această localitate. În prezent, Consiliul comunal Salcia are în componență patru consilieri, ceea ce reprezintă mai puțin de 1/3 din cele 9 mandate de consilieri stabilite pentru această autoritate a administrației publice locale.

Pe 19 mai se vor desfășura alegeri locale noi pentru o nouă componență a consiliilor locale în localitățile Cairaclia, raionul Taraclia, Chioselia Rusă și Cotovscoe din UTA Găgăuzia, dar și pentru alegerea primarului în comuna Tîrnova, raionul Dondușeni, orașul Bucovăț, raionul Strășeni, satul Sagaidac, raionul Cimișlia și comuna Hănăsenii Noi, raionul Leova.

De asemenea, în aceeași zi, vor avea loc alegeri parțiale pentru funcția de primar în localitățile Chioselia Rusă și Cotovscoe din UTA Găgăuzia, precum și alegeri parțiale pentru o nouă componență a consiliului local al comunei Cealîc, raionul Taraclia.

img24001906

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!