ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un spectacol de Vitalie Drucec va avea loc la Teatrul Național „Mihai Eminescu”

14:15 | 18.03.2024 Categorie: Cultură

Chişinău, 18 mar. /MOLDPRES/. La Teatrul Național „Mihai Eminescu” va avea loc marți, 19 martie, la ora 18.30, spectacolul „Storcătorul de fructe” de Ilia Cilaki, în regia lui Vitalie Drucec, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, este un spectacol tragi-comic despre criza comunicării dintre oameni apropiați, care își vorbesc, dar nu se pot face auziți; o montare ce dorește a ne spune cât de simplu e, de fapt, secretul armoniei în familie – să iubești şi să înțelegi! „Storcătorul de fructe” este prima piesă a dramaturgului Ilia Cilaki montată pe o scenă din Republica Moldova.

Miercuri, 20 martie, la ora 18.30, Teatrul Național „Mihai Eminescu” readuce în scenă spectacolul „Domnișoara Iulia” de August Strindberg, în regia Luminiței Țâcu.

Potrivit organizatorilor, acțiunea piesei se desfășoară în noaptea de Sânziene, în casa unui conte, mai exact, în bucătăria conacului. Domnișoara Iulia, fiica contelui, coboară în bucătărie și rămâne aici pentru a testa limitele, pentru a înfrunta niște principii, ale sale și ale celor din jur. Rămâne să-și petreacă noaptea cu Jean, servitorul. Publicul este așteptat pentru a descoperi intensitatea dură a unei drame. Sunt trei personaje și câteva idei care umplu un spațiu în care o pasăre de pradă ucide o zburătoare mai mică, în care cel mare îl sugrumă pe cel mic, puternicul îl anihilează pe cel slab, stăpâna e împinsă spre pieire de către servitorul său. Spectacol nerecomandat tinerilor sub 16 ani.

img24001907

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!