ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Mihai Popșoi va întreprinde vizite de lucru la Bruxelles și la Budapesta

16:41 | 18.03.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 18 mar. /MOLDPRES/. În perioada 19-22 martie, vicepremierul Mihai Popșoi, ministru al Afacerilor Externe, va întreprinde două vizite de lucru, una la Bruxelles și cealaltă la Budapesta, transmite MOLDPRES. 

Pe 19 martie, la Bruxelles, Mihai Popșoi va avea întrevederi cu Înaltul reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Josep Borrell, cu Comisarul European pentru Extindere și Vecinătate, Olivér Várhelyi, dar și cu membri ai Parlamentului European.

Pe 20 martie, vicepremierul Mihai Popșoi se va întâlni cu secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană.

Pe data de 22 martie, ministrul Popșoi va efectua o vizită de lucru la Budapesta, unde va avea o întrevedere cu ministrul de externe al Ungariei, Peter Szijjarto. Împreună cu omologul său Péter Szijjártó, ministrul Popșoi va semna Planul de Acțiuni privind schimbul de cunoștințe privind procesul de aderare la Uniunea Europeană între Ministerul Afacerilor Externe și Comerțului al Ungariei și Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova.

img24001914

img24001914

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!