ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova și statul american Carolina de Nord au semnat un Memorandum de cooperare

15:49 | 19.03.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 19 mar. /MOLDPRES/. Republica Moldova și statul american Carolina de Nord au încheiat un Memorandum de principii și proceduri cu privire la intenția de a consolida relațiile bune. Documentul a fost semnat astăzi la Chișinău de premierul Dorin Recean și Secretarul de Stat al Carolinei de Nord, Elaine F. Marshall, aflată într-o vizită de lucru în țara noastră, transmite MOLDPRES.

„În acest an se împlinesc 25 de la constituirea parteneriatului de cooperare cu statul american Carolina de Nord. Încep prin a mulțumi Secretarului de Stat al Carolinei de Nord, Elaine F. Marshall. Vă mulțumim pentru dedicația personală, pentru sufletul depus în această colaborare dintre Republica Moldova și Carolina de Nord. Sunteți un prieten fidel al țării noastre și întotdeauna ați fost un susținător ferm al Republicii Moldova. Astăzi, Republica Moldova la fel ca și Ucraina are nevoie de susținerea reală dar și politică pentru ca noi să dezvoltăm societăți reziliente și capacități pentru a ne dezvolta țara. Pe parcursul a 25 de ani de parteneriat cu Carolina de Nord au fost realizate și continuă acțiuni și proiecte multiple in domeniul educațional, al schimburilor academice și universitare, farmaceutică, stomatologie, asistență medicală primară. Am semnat astăzi o versiune revizuită și completată a Memorandumului de cooperare pentru următorii cinci ani și care ne va permite în continuare dezvoltarea cooperării dintre cei doi parteneri”, a comunicat Dorin Recean.

Secretarul de Stat al Carolinei de Nord, Elaine F. Marshall a afirmat că parteneriatul dintre Carolina de Nord și Republica Moldova nu a fost niciodată mai important decât acum, când țara noastră se confruntă cu multiple crize. „Acum, mai mult ca niciodată, știm că orice schimb și orice ajutor umanitar care este facilitat de acest parteneriat are un impact asupra rezultatelor și asupra acestei țări. Acest parteneriat are un impact și asupra obiectivului Republicii Moldova de aderare la UE către 2030. Și noi o să facem tot ce ne stă în putere pentru a ne asigura că veți avea succes în ceea ce privește crearea unei țări mai prospere, mai sigure și mai dezvoltate”, a conchis oficialul. 

Elaine F. Marshall efectuează o vizită la Chișinău în contextul marcării celei de-a 25-a aniversări a Parteneriatului bilateral de cooperare dintre Republica Moldova și statul american Carolina de Nord.

img24001949

img24001949

img24001949

img24001949

img24001949

img24001949

img24001949

img24001949

img24001949

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!