ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

MAE va restricționa participarea reprezentanților Rusiei la conferința regională a FAO

19:13 | 19.03.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 19 mar. /MOLDPRES/. Ministerul Afacerilor Externe nu va admite participarea în persoană a reprezentanților oficiali ai Federației Ruse la cea de-a 34-a Conferință regională a Organizației pentru Alimentație și Agricultură (FAO), informează MOLDPRES.

„Având în vedere războiul continuu de agresiune al Federației Ruse împotriva Ucrainei, care a încălcat flagrant Carta ONU, a declanșat multiple crize și a subminat securitatea alimentară la nivel internațional, MAE a decis să nu admită participarea în persoană a reprezentanților oficiali ai Federației Ruse și limitarea la nivelul ambasadei sau în format online”, a precizat MAE.

În perioada 14 - 17 mai 2024, Republica Moldova va găzdui cea de-a 34-a Conferință regională a FAO. Pe agenda reuniunii se vor regăsi subiecte de actualitate privind domeniul agriculturii, siguranței alimentare, digitalizării în utilizarea durabilă a terenurilor, pădurilor și resurselor de apă.

Formatul evenimentului combină participarea în persoană și online, ținând cont de angajamentele internaționale asumate în cadrul FAO și metodele de lucru ale conferinței.

img24001958

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!