ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Anul trecut, circa 11 mii de copii au beneficiat gratuit de servicii stomatologice

10:03 | 20.03.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 20 mar. /MOLDPRES/. Anul trecut, circa 11 mii de copii din diverse localități ale țării au beneficiat gratuit de servicii stomatologice, în valoare de peste 4 milioane lei (circa 200 mii de euro), informează MOLDPRES.

Astăzi este marcată Ziua Mondială a Sănătății Orale. Pentru promovarea igienei dinților, Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM) susține o serie de activități acoperite din mijloacele financiare ale fondului măsurilor de profilaxie. În acest an, echipele mobile de medici vor continua să presteze gratuit servicii stomatologice copiilor în mediul rural.

De asemenea, CNAM a acordat în baza de concurs finanțare pentru proiecte inclusiv de promovare a igienei orale. Anul trecut, în cadrul unui astfel de proiect, peste opt mii de copii și-au îmbogățit cunoștințele despre sănătatea orală în cadrul unui șir de vizite efectuate de medicii specialiști în instituțiile preșcolare și școlare din țară.

Medicii stomatologi atenționează despre importanța respectării și menținerii igienei orale încă de la o vârstă fragedă. Totodată, se recomandă vizita la specialist la fiecare 6 luni.

img24001968

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!