ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Spitalul raional Căușeni a fost dotat cu echipament pentru ultrasonografie

17:14 | 20.03.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 20 mar. /MOLDPRES/. Spitalul raional Căușeni a fost dotat cu echipament pentru ultrasonografie. Achiziția a fost făcută în cadrul Programului „Kusanone”, finanțat de Guvernul Japoniei, transmite MOLDPRES.

În acest sens, a fost acordat un grant în valoare de 40 de mii de dolari. Ambasada Japoniei în țara noastră a precizat că proiectul urmărește fortificarea capacităților imagistice și de investigare a pacienților.

Prim-secretara Ambasadei Japoniei în Republica Moldova, Mori Mariko, a spus că la ceremonia de finalizare a proiectului că noul dispozitiv de diagnosticare cu ultrasunete va face posibilă efectuarea în cadrul spitalului a câtorva mii de examinări pe an. „Japonia este de mulți ani partenerul Republicii Moldova în domeniul medical și al sănătății”, a mai adăugat oficialul.

Programul de granturi pentru securitate umană „Kusanone” a fost lansat în Moldova în anul 2008. Până în prezent, Japonia a oferit finanțare nerambursabilă în sumă de 7,3 milioane dolari pentru 88 de proiecte în domeniile educației, sănătății și utilităților publice.

img24001995

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!