ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Maia Sandu a avut o întrevedere cu reprezentanții „Changing the Way We Care” în Moldova

18:57 | 20.03.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 20 mar. /MOLDPRES/. Șefa statului a primit, astăzi, la Președinție, un grup de experți din cadrul proiectului „Changing the Way We Care” (CTWWC), cu care a discutat despre reforma sistemului de îngrijire din țara noastră, transmite MOLDPRES.

Misiunea CTWWC în Republica Moldova este să contribuie la prevenirea separării copiilor de familii, dar și la finalizarea procesului de dezinstituționalizare prin crearea serviciilor alternative de tip familial. În cadrul întrevederii, Președintele Maia Sandu a subliniat importanța creșterii și dezvoltării copiilor într-un mediu armonios, în care fiecare copil să se simtă protejat și îngrijit. 

Republica Moldova s-a angajat, în contextul reformelor și aderării la Uniunea Europeană, să reducă la 0 numărul copiilor instituționalizați. Efortul autorităților este susținut de societatea civilă, organizațiile internaționale și partenerii de dezvoltare. 

img24002002

img24002002

img24002002

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!