ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Mihai Popșoi: „Prin unitate, determinare și muncă asiduă, vom atinge obiectivul nostru național de a pregăti Republica Moldova pentru aderare la Uniunea Europeană până la sfârșitul acestui deceniu”

10:29 | 21.03.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 21 mar. /MOLDPRES/. În cea de-a doua zi a vizitei ministrului afacerilor externe Mihai Popșoi la Bruxelles, oficialul moldovean a avut o serie de întrevederi printre care cu Alexandra Papadopoulou, ministrul adjunct al afacerilor externe al Republicii Elene, David McAllister, șeful comisiei politică externă din cadrul Parlamentului European, Siegfried Mureșan, copreședinte al Comisiei parlamentare de asociere UE-Moldova, cu Dacian Cioloș, europarlamentar, Othmar Karas, vicepreședintele Parlamentului European. 

La Bruxelles,  cu ministrul adjunct al afacerilor externe al Republicii Elene, Alexandra Papadopoulou, vicepremierul Popșoi a discutat aspectele cheie ale relațiilor bilaterale moldo-elene și pașii recenți care au condus la deschiderea ambasadei Greciei la Chișinău în această primăvară. 

În discuția cu David McAllister, șeful comisiei politică externă din cadrul Parlamentului European, Siegfried Mureșan, copreședinte al Comisiei parlamentare de asociere UE-Moldova, cu Dacian Cioloș, europarlamentar, Othmar Karas,vicepreședintele Parlamentului European,  ministrul Popșoi a discutat despre susținerea forului legislativ european în procesul de aderare al țării noastre la UE și consolidarea securității Republicii Moldova.  Prin unitate, determinare și muncă asiduă, vom atinge obiectivul nostru național de a pregăti Republica Moldova pentru aderare la Uniunea Europeană până la sfârșitul acestui deceniu.

img24002013

img24002013

img24002013

img24002013

img24002013

img24002013

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!