ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Alte patru cazuri de rujeolă au fost depistate la un centru de plasament din capitală

12:22 | 21.03.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 21 mar. /MOLDPRES/. Alte patru cazuri de rujeolă, inclusiv unul la un copil de 11 ani, au fost depistate la un Centru de plasament temporar pentru refugiați din Chișinău, informează MOLDPRES.

Potrivit Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), alte cazuri cu suspiciune la rujeolă se află în proces de investigare.

„Toate persoanele care prezentau simptome asociate infecției rujeolice - febră, tuse, erupții cutanate au fost spitalizate în instituții medicale specializate, unde primesc îngrijiri medicale. Ancheta epidemiologică continuă, iar persoanele aflate în contact sunt supravegheate medical. Specialiștii ANSP continuă măsurile în focar pentru localizarea acestuia”, a precizat ANSP.

De la începutul acestui an, au fost confirmate prin diagnostic de laborator 16 cazuri de rujeolă, inclusiv 11 în focarul înregistrat la Centrul de plasament temporar pentru refugiați din municipiul Chișinău.

Rujeola este o boală extrem de contagioasă care poate duce la complicații grave, dar poate fi prevenită prin vaccinare. Vaccinarea se efectuează gratuit la vârstele de 12 luni, 6-7 ani și 15-16 ani.

img24002016

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!