ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Rita Lefter-Simașco a fost desemnată în funcția de membru al CEC

12:18 | 21.03.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 21 mar. /MOLDPRES/. Rita Lefter-Simașco a fost desemnată astăzi în funcția de membru al Comisiei Electorale Centrale (CEC). Un proiect de hotărâre în acest sens a fost votat de Parlament, informează MOLDPRES.

Rita Lefter-Simașco este licențiată în drept și deține o diplomă de master în același domeniu. Aceasta a activat în cadrul Direcției generale economie, reforme și relații patrimoniale și în Direcția generală economie, comerț și turism a Consiliului municipal Chișinău. Din septembrie 2021, Rita Lefter-Simașco activează în cadrul Parlamentului în funcțiile de consilier și de șef de cabinet al președintelui Fracțiunii „Partidul Acțiune și Solidaritate”.

Candidatura Ritei Lefter-Simașco a fost propusă de Fracțiunea „Partidul Acțiune și Solidaritate”, după ce Ludmila Lupașco a demisionat din funcția de membru al CEC.

Comisia Electorală Centrală este un organ colegial, format din nouă membri. Unul dintre ei este desemnat de Președintele Republicii Moldova, iar opt – de Parlament, cu votul majorității.

img24002017

img24002017

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!