ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

De Ziua mondială a sindromului Down, la Parlament a fost inaugurată o expoziție fotografică

12:36 | 21.03.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 21 mar. /MOLDPRES/. De Ziua mondială a sindromului Down, președintele Parlamentului Igor Grosu a adresat un mesaj de susținere și incluziune a persoanelor cu sindrom Down. Totodată, un grup de părinți și dascăli ai copiilor cu sindrom Down au asistat la ședința plenară a Parlamentului, informează MOLDPRES.

„Vă mulțumim că ne reamintiți că incluziunea începe de la noi, iar fiecare dintre noi poate și trebuie să contribuie la o societate mai incluzivă. E de datoria noastră să acceptăm și să valorificăm diversitatea, să oferim oportunități egale. Fiecare dintre noi are nevoie de dragostea celor din jur pentru a crește, a se dezvolta și a fi fericit”, a afirmat Igor Grosu.

Tot astăzi, Parlamentul găzduiește expoziția de fotografii cu genericul „Suntem diferiți, dar la fel”. Aceasta include 31 de fotografii de la Asociația Obștească „Sunshine” din capitală și persoane cunoscute din Republica Moldova. Momentul a constituit un prilej de socializare și interacțiune între deputați și părinții prezenți la Parlament.

Tot astăzi, parlamentarii s-au alăturat campaniei de sensibilizare în vederea incluziunii și acceptării persoanelor cu sindrom Down în societate. Deputații au purtat panglici galbene și albastre și ciorapi de culori diferite.

Ziua mondială a sindromului Down este marcată anual pe data de 21 martie, sindromul Down fiind o boală genetică cromozomială care afectează aproximativ unul din o mie de copii. Evenimentele organizate la Parlament au drept scop solidarizarea cu persoanele cu sindromul Down, promovarea incluziunii și creșterea gradului de interacțiune socială a acestora.

img24002018

img24002018

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!