ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cehia a declarat Rusia drept cea mai mare amenințare la adresa securității sale

13:13 | 21.03.2024 Categorie: Externe

Chişinău, 21 mar. /MOLDPRES/. Parlamentul de la Praga a declarat Rusia drept cea mai mare ameninţare la adresa securităţii Republicii Cehe, într-o rezoluţie adoptată miercuri seara, informează DPA, citată de Agerpres.

Textul afirmă că „regimul terorist din Rusia” încearcă să-şi extindă sfera de influenţă asupra Ucrainei şi a altor ţări europene şi comite crime de război pentru a realiza acest lucru. Prin urmare, „este de interes crucial să continuăm să ajutăm Ucraina în lupta sa împotriva agresiunii ruse”, se afirmă în rezoluţie. „Oprirea furnizării de material militar, pe de altă parte, ar duce la cucerirea şi distrugerea Ucrainei de către regimul terorist rus”, continuă documentul.

Republica Cehă - membră a NATO şi a Uniunii Europene - a furnizat până acum Kievului tancuri şi elicoptere de luptă şi lansatoare multiple de rachete. Rezoluţia a fost susţinută de 84 de parlamentari din coaliţia liberal-conservatoare a premierului Petr Fiala. S-au înregistrat 17 voturi împotrivă şi 42 de abţineri. 

 

 

img24002019

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!