ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai multe servicii publice pentru antreprenori vor fi digitalizate

13:23 | 21.03.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 21 mar. /MOLDPRES/. O parte din serviciile publice oferite antreprenorilor vor fi digitalizate, iar altele vor fi prestate în mod proactiv. Un proiect în acest sens a fost votat astăzi în lectura a doua de parlament, transmite MOLDPRES.  

Astfel, interacțiunea antreprenorilor cu Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI), Centrul Național de Acreditare din Moldova (MOLDAC) și Institutul Național de Metrologie (INM) va fi simplificată. Șase servicii publice prestate de aceste instituții vor fi digitalizate.

În cadrul ANRCETI va fi digitalizată eliberarea permisului tehnic pentru utilizarea stațiilor de radiocomunicații și depunerea notificării de către persoana fizică sau juridică care intenționează să furnizeze servicii poștale. La MOLDAC, actul de acreditare a organismelor de evaluare a conformității nu va mai fi un act permisiv obligatoriu pentru antreprenori și va fi prestat digital pe platforma instituției. La INM va putea fi solicitat digital certificatul de aprobare de model și buletinul de verificare metrologică.

Inițiativa de adaptare a cadrului normativ, elaborată de Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării, face parte din planul de prestare a 100 % de servicii publice în format digital până în anul 2030.

img24002020

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!