ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

După atacul asupra Kievului Zelenski lansează un nou apel Occidentului

15:42 | 21.03.2024 Categorie: Externe

Chişinău, 21 mar. /MOLDPRES/. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a lansat joi un apel către Occident să dea dovadă de "voinţă politică" pentru a-i ajuta ţara să facă faţă agresiunii Rusiei, livrând mai multe sisteme de apărare antiaeriană, după atacul masiv cu rachete din cursul dimineţii asupra Kievului, relatează AFP şi Reuters.

"Această teroare continuă zi şi noapte. Unitatea lumii o poate opri atunci când ne ajută cu sisteme de apărare aeriană. Acum avem nevoie de această apărare aici, în Ucraina", a afirmat Zelenski într-un mesaj transmis pe reţelele de socializare, subliniind că Ucraina are nevoie în mod special de sisteme de apărare antiaeriană precum Patriot.

"Aceasta este pe deplin posibil dacă partenerii noştri dau dovadă de suficientă voinţă politică", a adăugat Volodimir Zelenski în mesajul său.

Forţele aeriene au declarat că apărarea Ucrainei a doborât toate rachetele lansate după o pauză de 44 de zile în astfel de atacuri asupra capitalei ucrainene.

Costul rachetelor trase de Rusia asupra Ucrainei în timpul atacului masiv de joi dimineaţă se ridică la 390 de milioane de dolari, conform unor calcule făcute de experţii Departamentului Economic al publicaţiei Ukrainska Pravda.

Această cifră a fost confirmată pentru Reuters de Aghiia Zagrebelska, şefa politicii de sancţiuni din cadrul Agenţiei naţionale pentru prevenirea corupţiei de la Kiev.

img24002023

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!