ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Maia Sandu a venit cu un mesaj de Ziua Internațională a Pădurilor

16:18 | 21.03.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 21 mar. /MOLDPRES/. „În 2019, în cadrul vizitelor mele prin satele din țară am întâlnit mulți oameni, inclusiv care fac agricultură, care îmi spuneau că nu mai este suficientă apă, că seacă fântânile, râurile, lacurile și animalele nu mai au de unde bea apă. Agricultorii se plângeau că nu mai au apă pentru irigare, fără de care nu cresc culturile agricole. Îngrijorările oamenilor sunt și îngrijorările mele. Ca să aducem apa în râurile și fântânile noastre trebuie să împădurim și să împădurim cât mai mult”, a punctat, în mesajul său, Președintele Maia Sandu, de Ziua Internațională a Pădurilor, marcată la 21 martie, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale. 

Șefa statului menționează că, pentru a crește suprafața pădurilor în Moldova a fost lansat Programul Național de Împădurire, iar la 7 martie, curent a fost semnat la Paris Acordul de finanțare pentru Programul Național de Împădurire în valoare de 40 milioane de euro, subliniind că este primul document care aduce bani pentru împădurire și că vor mai urma și altele. 

„Programul Național de Împădurire se face prin multă muncă și dedicație a multor oameni care iubesc pădurea, iubesc natura și își iubesc țara. În 2023 am reușit să împădurim și să regenerăm peste 7200 ha de terenuri din țară și în fiecare an vom crește suprafețele împădurite prin contribuția fiecărui silvicultor, fiecărui ecologist, fiecărui om care vine la plantare. Azi e Ziua Internațională a Pădurilor, iar mâine marcăm Ziua Mondială a Apei. Le mulțumim silvicultorilor pentru munca depusă zi de zi pentru protecția și extinderea pădurilor”, a mai spus Președinta Maia Sandu.

img24002025

img24002025

img24002025

img24002025

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!