ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șefa statului felicită comunitatea azerilor din Republica Moldova, care azi sărbătoresc Novruzul

18:34 | 21.03.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 21 mar. /MOLDPRES/. Sărbătoarea Novruz datează de peste 3 000 de ani și, din septembrie 2009, face parte din Patrimoniul Cultural Imaterial UNESCO, iar din februarie 2010 Adunarea Generală a ONU a declarat ziua de 21 martie Ziua Internațională a Novruzului, transmite MOLDPRES.

Sărbătoarea înseamnă puritate și valori umane eterne, înseamnă unitate în familie și în comunitate, înseamnă tradiții culturale promovate și perpetuate în timp. Cu acest prilej, Președintele Maia Sandu a transmis un mesaj de felicitare pentru comunitatea azerilor de la noi. 

„Primăvara astronomică a intrat în drepturi, iar odată cu ea și bucuria în inimile azerilor din întreaga lume, care marchează Novruz Bayram – sărbătoarea păcii și armoniei, a reînvierii naturii și a speranțelor într-un an prosper și luminos. Felicit comunitatea azerilor din Republica Moldova și pe cei care sărbătoresc Novruzul, cu prilejul frumoasei și înnoitoarei sărbători. Să vă fie casa loc de întâlnire pentru toți cei dragi, iar sufletele deschise pentru bunătate și lumină. „Novruz bayramınız mübarək olsun!” Fie ca sărbătoarea voastră a Novruzului să fie fericită!”, a spus Președintele. 

img24002026

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!