ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parlamentul a modificat destinația transferurilor la sursele de finanțare a Fondului de susținere a populației

20:30 | 21.03.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 21 mar. /MOLDPRES/. Parlamentul a adoptat astăzi în lectura a doua lectură proiectul de lege care prevede modificarea destinației transferurilor la sursele de finanțare a Fondului de susținere a populației. Inițiativa legislativă a fost votată de 58 de deputați, informează MOLDPRES.

Din 1 octombrie 2023, când a fost inițiat procesul de reformare și consolidare a sistemului de asistență socială din Republica Moldova, autoritățile administrației publice locale de nivelul II nu mai au atribuții în asistența socială. Din acest considerent, autorii proiectului propun ca taxele și plățile încasate în Fondul de susținere a populației – taxe din sponsorizări, donații, taxa de 0,1% de la schimburile valutare – să fie transferate la conturile trezoreriale ale Agențiilor teritoriale de asistență socială și la conturile trezoreriale ale structurilor responsabile de asistență socială din municipiul Chișinău și din Unitatea Teritorială Autonomă Găgăuzia.

Inițiativa legislativă va intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial.

img24002028

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!