ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Bugetul de stat a fost modificat pentru a susține consumatorii vulnerabili energetic

20:31 | 21.03.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 21 mar. /MOLDPRES/. Bugetul de stat pe anul curent a fost modificat pentru a susține consumatorii vulnerabili energetic. Parlamentul a votat astăzi în lectura a doua o inițiativă legislativă a deputatului PAS, Radu Marian, informează MOLDPRES.

Potrivit autorului proiectului, cu suportul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, au fost semnate acorduri între Republica Moldova și partenerii de dezvoltare, pentru a spori capacitățile de susținere a consumatorilor vulnerabili la energie. Suedia și Italia urmează să acorde țării noastre granturi nerambursabile în valoare de circa 8852,1 mii dolari și, respectiv, 4320,0 mii de euro, pentru implementarea măsurilor de reducere a vulnerabilității energetice.

În vederea valorificării acestor granturi, se propune modificarea Legii bugetului de stat prin includerea respectivelor mijloace financiare la veniturile și cheltuielile bugetului de stat pe anul 2024, fără a fi modificat deficitul bugetului.

De asemenea, proiectul prevede autorizarea Ministerului Finanțelor de a redistribui alocațiile aprobate în Fondul de reducere a vulnerabilității energetice între măsurile acestui Fond, la propunerile Ministerului Muncii şi Protecției Sociale și ale Ministerului Energiei.

img24002029

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!