ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Decizia Consiliului pentru promovarea proiectelor investiționale de importanță națională

09:20 | 22.03.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 22 mar. /MOLDPRES/. Consiliul pentru promovarea proiectelor investiționale de importanță națională a decis sistarea temporară a valabilității actelor permisive, ca și măsură preventivă, ale companiei SRL „Media Content Distribution” (CANAL 5, MAESTRO FM). Decizia a fost luată în cadrul ședinței care a avut loc la 20 martie, în urma constatării unor bănuieli rezonabile privind implicarea beneficiarilor efectivi ai companiei în activități care afectează securitatea statului, transmite MOLDPRES referire la Direcția comunicare a Guvernului. 

În același timp, nu au fost identificate limitări sau riscuri pentru a oferi aprobarea prealabilă a investițiilor de importanță pentru securitatea statului pentru următoarele companii din domeniul audiovizualului: SRL „Bright Communications”(R LIVE TV), SRL „Radio Plai”, AO „PRO-MINGIR” (RADIO PRO-MINGIR), SRL „REFORMA ART” (JURNAL TV), AO Centrul de promovare a sănătății și educației pentru sănătate „SĂNĂTATEA” (JURNAL FM), SRL „VOCEA MEDIA” (VOCEA BASARABIEI TV, VOCEA BASARABIEI FM) și SRL „NOROC MEDIA” (NOROC TV, RADIO NOROC).

Menționăm că până în data de 12 martie, Agenția de Investiții a recepționat 40 dosare pentru a oferi aprobarea prealabilă a investițiilor de importanță pentru securitatea statului și care au fost puse la dispoziția membrilor Consiliului pentru analiză și expunere. Pentru alte 4 companii a fost constată retragerea licenței de emisie în baza cererii. 

Luând în considerare volumul de dosare spre analiză, complexitatea acestora și termenul legal de răspuns al Consiliului, membrii Consiliului s-au expus pe marginea a 8 dosare, restul urmând a fi examinate la următoarele ședințe ale Consiliului.

img24002036

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!