ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un avocat din Bălți a fost reținut de CNA

10:50 | 22.03.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 22 mar. /MOLDPRES/. Un avocat din Bălți a fost reținut în flagrant de Centrul Național Anticorupție (CNA) cu 70 000 de lei (circa 3600 de euro). Acesta ar fi pretins bani sub pretextul influențării unor judecători de la Chișinău, comunică MOLDPRES.

Potrivit CNA, apărătorul ar fi cerut de la o femeie 100 000 de lei și a primit 70 000 de lei în schimbul influențării unor magistrați din Chișinău care aveau în examinare un dosar penal pornit pe numele soțului denunțătoarei.

Bănuitul ar fi susținut că îi poate determina pe judecători să recalifice cauza penală, inițiată pe numele soțului denunțătoarei pentru furt, stabilindu-i o pedeapsă mai blândă. De asemenea, acesta i-ar fi promis denunțătoarei că îi va convinge pe judecători să amâne luarea sub strajă a condamnatului până la pronunțarea unei decizii definitive pe dosar.

Avocatul a fost reținut în flagrant, fiind plasat în izolator pentru 72 de ore. Bărbatul a mai fost în vizorul oamenilor legii, fiind cercetat și în anul 2022 într-un dosar de trafic de influență.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!