ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Chișinău a fost dat startul Ultramaratonului RUBICON 2024 între Chișinău și București

12:09 | 22.03.2024 Categorie: Sport

Chişinău, 22 mar. /MOLDPRES/. Participanții la Ultramaratonul RUBICON 2024 au pornit în dimineața zilei de astăzi de la Chișinău spre București, urmând să parcurgă o distanță de 478 de kilometri între cele două capitale, transmite MOLDPRES.

Startul a fost dat în Piața Marii Adunări Naționale, competiția urmând să se încheie pe 24 martie, la București. La maraton participă peste 200 de alergători din ambele țări.

„Suntem astăzi aici ca să recunoaștem și să apreciem curajul și determinarea dumneavoastră. Suntem aici să sărbătorim sportul și sănătatea și știm că fiecare pas pe care o să-l faceți pe această distanță lungă se datorează forței dumneavoastră interioare. Știu că fiecare dintre dumneavoastră are, probabil, un motiv propriu care l-a determinat să accepte această provocare, dar există și un motiv comun și acest motiv este să scurtăm distanța de la Chișinău la București, să apropiem Republica Moldova de România, să consolidăm pacea, prietenia și solidaritatea”, a spus Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, la deschiderea evenimentului.

„Noi, la Ministerul Educației și Cercetării suntem onorați să facem parte din acest efort. Dragi maratoniști, vă urăm o cursă ușoară. Aveți tot respectul și susținerea noastră. Sperăm foarte mult să vă revedem cu bine la Chișinău cu rezultate frumoase”, a menționat ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun.

Maratonul este organizat de Asociația Sportivă „Sporter”, cu suportul Ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova, în parteneriat cu Agenția Națională pentru Sport din România. Cursa va include mai multe etape, atât diurne, cât și nocturne, cu distanțe cuprinse între 7 și 15 km.

Traseul urmează să fie parcurs în 52 de ore și va trece prin Chișinău, UTA Găgăuzia și patru raioane din Republica Moldova (Ialoveni, Cimișlia, Taraclia și Cahul), cinci județe din România (Galați, Brăila, Buzău, Ialomița și Ilfov), precum și prin București. 

 

img24002046

img24002046

img24002046

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!