ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CNAM: Mai sunt zece zile în care polița de asigurare medicală poate fi procurată cu facilități

13:14 | 22.03.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 22 mar. /MOLDPRES/. Persoanele care se asigură în mod individual mai au la dispoziție zece zile pentru a achita cu facilități prima de asigurare obligatorie de asistență medicală (AOAM) în sumă fixă pentru anul 2024, comunică MOLDPRES.

Astfel, până pe 31 martie inclusiv, cetățenii care sunt obligați să achite prima de asigurare în sumă fixă plătesc de la 1014 lei până la 4056 de lei, în funcție de categoria din care fac parte.

Valoarea integrală a primei de asigurare în sumă fixă pentru anul 2024 este de 12 636 de lei. Această sumă va fi achitată de cei care nu se vor asigura în mod individual în termenul stabilit de legislație – până pe 31 martie.

Prima în sumă fixă poate fi achitată prin intermediul Serviciului guvernamental de plăți electronice MPay. Cei care nu pot achita online, au posibilitatea să se adreseze la oficiile poștale, băncile comerciale și să plătească prima prin MPay sau prin intermediul terminalelor de plată ori se pot adresa la serviciile teritoriale relații cu beneficiarii ale CNAM.

Datele CNAM arată că până în prezent, peste 100 de mii de cetățeni au achitat prima de asigurare obligatorie de asistență medicală în sumă fixă pentru anul 2024.

img24002053

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!