ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Parlamentului a prezentat-o angajaților Curții de Conturi pe noua președintă a instituției, Tatiana Șevciuc

17:13 | 22.03.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 22 mar. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a prezentat-o, astăzi, angajaților Curții de Conturi pe noua președintă a instituției, Tatiana Șevciuc, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului. 

În mesajul adresat, șeful Legislativului a îndemnat funcționarii Curții de Conturi să urmărească cu atenție cum este cheltuit banul public și a menționat despre importanța instituției în care activează în realizarea proiectului de țară – integrarea în Uniunea Europeană. „Curtea de Conturi are un rol important în gestionarea corectă și monitorizarea finanțelor publice, dar și în procesul nostru de negocieri cu Uniunea Europeană și anume pe capitolele 32 și 33 cu privire la controlul financiar și auditul public extern. Noi trebuie să ne mișcăm cu pași rapizi, să învățăm din experiența altor state și să ne facem cu brio temele pentru acasă”, a spus Președintele Parlamentului.

Parlamentul a numit-o ieri pe Tatiana Șevciuc în funcția de președintă a Curții de Conturi pentru un mandat de cinci ani. Candidatura Tatianei Șevciuc a fost selectată în urma unui concurs public. Tatiana Șevciuc este doctor în economie și deține o vastă experiență în domeniul finanțelor publice. Din 2022, aceasta este membră a Curții de Conturi.

 


 

img24002064

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!