ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cea mai mare centrală hidroelectrică din Ucraina, lovită de opt rachete rusești. Distrugeri „foarte grave”

19:38 | 22.03.2024 Categorie: Externe

Chişinău, 22 mar. /MOLDPRES/. Opt rachete ruseşti au lovit vineri cea mai mare centrală hidroelectrică din Ucraina, situată pe fluviul Nipru, provocând "distrugeri foarte grave", însă nu există un pericol iminent pentru populaţie, a anunţat Parchetul ucrainean, informează AFP, preluat de Agerpres și Moldpres.

"Opt rachete au lovit" centrala DniproHES, situată în oraşul Zaporojie (sud) şi au provocat "scoaterea ei din funcţiune", a anunţat la televiziune Iuri Belousov, un responsabil al Parchetului general.

"Deocamdată, nu există niciun pericol pentru cetăţeni", a dat el asigurări. Ministerul Energiei ucrainean a dat de asemenea asigurări, într-un comunicat, că situaţia centralei este "sub control" şi că nu există risc de "rupere a barajului".

Imagini postate pe reţelele sociale arată flăcări cuprinzând barajul, vineri dimineaţa devreme, după un nou atac rusesc masiv.

Un troleibuz care avea ruta pe baraj a fost distrus într-unul dintre bombardamente şi şoferul său de 62 de ani a fost ucis, a anunţat guvernatorul regiunii Zaporojie, Ivan Fedorov.

Cel puţin trei persoane au murit şi alte 25 au fost rănite în aceste atacuri asupra oraşului Zaporojie, potrivit celui mai recent bilanţ publicat de serviciul de stat pentru situaţii de urgenţă.

DniproHES se află la circa 60 de kilometri în amonte de centrala nucleară Zaporojie, ocupată de forţele ruse de la începutul invaziei, în urmă cu doi ani.

 

img24002066

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!