ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Rusia: Atac armat la o sală de concerte din nord-vestul Moscovei, soldat cu morți și răniți

20:49 | 22.03.2024 Categorie: Externe

Chişinău, 22 mar. /MOLDPRES/. Un atac armat comis de persoane neidentificate a avut loc vineri seară într-o sală de concerte din oraşul Krasnogorsk, situat la periferia Moscovei, în timp ce avea loc un concert al trupei ruseşti de rock "Picnik", ai căror membri au fost evacuaţi, transmit TASS şi EFE, preluate de Agerpres și Moldpres. 

Potrivit datelor preliminare culese de agenţiile de presă locale care citează martori de la faţa locului, atacul ar fi fost efectuat cu arme automate şi s-a soldat cu răniţi şi morţi, în centrul comercial Crocus City Hall, unde a urmat o explozie şi a izbucnit un incendiu. Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a anunţat că mai multe persoane au murit în atac.

Evacuarea persoanelor din clădire era în curs de desfăşurare. Focurile de armă au fost trase de cel puţin trei persoane îmbrăcate în haine de camuflaj, a relatat agenţia oficială de presă RIA Novosti preluată de EFE.

Guvernatorul regiunii Moscova, Andrei Vorobiov, a anunţat crearea unui comandament operaţional, iar la locul atacului au sosit unităţi speciale şi poliţie antirevoltă.

Ambasadele occidentale din Rusia au avertizat în legătură cu posibile atacuri teroriste în Rusia, avertismente pe care preşedintele Vladimir Putin le-a considerat ''o încercare de intimidare şi destabilizare a societăţii noastre'', aminteşte EFE.

img24002069

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!