ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Kievul respinge acuzațiile Rusiei cu privire la existența unei legături între atacatorii de la Moscova și Ucraina

15:41 | 23.03.2024 Categorie: Externe

Kiev, 23 mar. /MOLDPRES/. Kievul a respins din nou sâmbătă orice implicare în atacul mortal de vineri din apropierea Moscovei, soldat cu cel puțin 115 morți și revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI). Acest lucru vine în urma afirmațiilor serviciilor speciale ruse, care au susținut că atacatorii ar fi avut legături în Ucraina și ar fi încercat să fugă acolo când au fost arestați, conform relatărilor AFP, transmit Agerpres și MOLDPRES.

„Ne-am aşteptat ca versiunea oficialilor ruşi să fie pista ucraineană”, a scris consilierul prezidenţial ucrainean Mihailo Podoliak pe reţeaua de socializare X.

„Declaraţiile serviciilor speciale ruse cu privire la Ucraina sunt absolut de neconceput şi absurde. Ucraina nu are nicio legătură cu incidentul”, a precizat el.

Numărul victimelor în urma atacului de vineri seară de la periferia Moscovei a crescut la 115 morţi, iar printre ei se numără şi trei copii, a anunţat sâmbătă Comitetul de Anchetă din Rusia.

img24002080

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!