ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, va efectua o vizită oficială la Riga, unde se va întâlni cu conducerea Republicii Letonia

13:23 | 24.03.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 24 mar. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, va efectua o vizită oficială în Republica Letonia, în perioada 25-26 martie 2024, la invitația omologului său de la Riga. Șeful legislativului se va întâlni cu conducerea Letoniei – Președintele țării, Edgars Rinkēvičs, Președinta Saeima, Daiga Mieriņa, și Prim-ministra Evika Siliņa. La Riga, cei doi președinți de Parlament, Igor Grosu și Daiga Mieriņa, vor susține o conferință de presă, transmite MOLDPRES.

Agenda vizitei mai include discuții cu președinții comisilor parlamentare afaceri europene și afaceri externe, cu reprezentanții Instituției de Răspuns la Incidentele de Securitate în Tehnologia Informației din Republica Letonia, precum și participarea la o ceremonie de depuneri de flori la Monumentul Libertății de la Riga. Tradițional, Președintele Parlamentului se va întâlni și cu cetățenii moldoveni care locuiesc, învață sau muncesc în Letonia.

Din componența delegației parlamentare care îl va însoți pe șeful legislativului la Riga fac parte deputații Alina Dandara, Președinta Grupului de prietenie cu Republica Letonia, și Mihail Druță, membru al Comisiei politică externă și integrare europeană.

img24002085

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!