ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Expiră termenul de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit de către persoanele care desfășoară activitate de întreprinzător

09:21 | 25.03.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 25 mar. /MOLDPRES/. Serviciul Fiscal de Stat (SFS) a anunțat că astăzi expiră termenul de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit pentru perioada fiscală 2023 și termenul de achitare a acestuia de către contribuabilii persoanele juridice și persoanele fizice care practică activitate de întreprinzător, precum și de către contribuabilii care desfășoară activitate profesională, transmite MOLDPRES. 

Declarația se prezintă în mod obligatoriu, prin metode automatizate de raportare electronică, conform prevederilor stabilite de Codul fiscal.

Persoanele juridice rezidente, cu excepția autorităților publice și instituțiilor publice, formele organizatorice rezidenți cu statut de persoană fizică, persoanele care desfășoară activități profesionale, reprezentanța permanentă a nerezidentului în Republica Moldova, sunt obligate să prezinte declarația cu privire la impozitul pe venit indiferent de prezența obligației privind achitarea impozitului.

Pentru aspecte aferente modului de completare a declarațiilor cu privire la impozitul pe venit sau de determinare a obligațiilor fiscale, în funcție de categoria de contribuabil, SFS recomandă beneficiarilor să consulte Baza Generalizată a Practicii Fiscale - compartimentul „Impozit pe venit”.

Pentru informații suplimentare, cetățenii pot contacta orice Direcție deservire fiscală a SFS, sau pot apela Centrul unic de apel al Serviciului Fiscal de Stat la numărul 0-8000-1525 (apel gratuit).

img24002094

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!