ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Încep pretestările pentru absolvenții de gimnaziu și liceu

09:40 | 25.03.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 25 mar. /MOLDPRES/. În perioada 25 martie - 5 aprilie 2024, în școlile din țară se desfășoară testarea candidaților la examenele naționale de absolvire a gimnaziului și liceului. Elevii claselor a IX-a și a XII-a vor avea posibilitatea să rezolve teste similare cu modelele prevăzute de programele de examen, transmite MOLDPRES. 

Testarea are scopul de a determina gradul de pregătire a elevilor pentru examene.

La testare participă circa 29 de mii de elevi la ciclul gimnazial și circa 19 mii de elevi la ciclul liceal.
„Îndemnăm elevii claselor absolvente să se pregătească foarte bine pentru examene, inclusiv în baza testelor care au fost rezolvate de foștii absolvenți. Atât programele de examen, cât și testele aplicate pe parcursul anilor 2010 – 2023, sunt publicate pe site-ul Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare (ANCE) și pot fi accesate de către toate persoanele interesate”, a afirmat directoarea ANCE, Lilia Ivanov.

Toate testele și baremele de corectare vor fi postate în ziua pretestărilor pe pagina oficială a Agenției.

În rezultatul testării, lucrările scrise ale elevilor nu sunt apreciate cu note.

img24002097

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!